قلعه زیبای مغویه بعنوان نماد بی بدیل معماری جنوب، نیازمند توجه فوری مسئولین + گزارش تصویری
به گزارش جناح آنلاین قلعه شیخ سلطان مرزوقی واقع در بندر مغویه از توابع شهرستان بندرلنگه درحالی درحال تخریب است که بعنوان نماد بی بدیلی از معماری جنوب نیازمند توجه فوری مسئولین امر می باشد. “روی دیوارهای این قلعه سیصدساله با زبان روسی چیزهایی نوشته شده است” “اگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس چنین اثری
به گزارش جناح آنلاین قلعه شیخ سلطان مرزوقی واقع در بندر مغویه از توابع شهرستان بندرلنگه درحالی درحال تخریب است که بعنوان نماد بی بدیلی از معماری جنوب نیازمند توجه فوری مسئولین امر می باشد.
“روی دیوارهای این قلعه سیصدساله با زبان روسی چیزهایی نوشته شده است”
“اگر کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس چنین اثری را در دست داشتند، با طلا آن را آبکاری می کردند چراکه قلعه سند آن منطقه و شهر است!”
” ظاهرا ۷۰۰ میلیون تومان برای مرمت قلعه اختصاص یافته که بدلیل اختلاف شورای روستا و پیمانکار، روند کار معطل مانده است”
این ها تنها بخشی از درد دل های یکی از مخاطبان جناح آنلاین است که در سفر اخیر خود به بندر تاریخی مغویه در نزدیکی بندرلنگه، از قلعه تاریخی “شیخ سلطان مرزوقی” این بندر بازدید داشته و تصاویر زیبا و بعضا دردناکی را به ثبت رسانده است. وی توجه مسئولین امر را فوری و لازم می داند و می گوید اگر این نگاه سریعا بوجود نیاید، یکی از بناهای شناسنامه دار و نماد های خوب معماری جنوب را از دست خواهیم داد درحالیکه کشورهای جنوب خلیج فارس با کپی برداری از معماری زیبای جنوب ایران، سرمایه گذاری های هنگفتی را برای جذب گردشگران به این بخش انجام داده اند.
این همه در حالیست که شهرستان بندرلنگه گنج بی بدیل قلعه ها و بناهای قدیمی بی نظیر است و بناهای موجود در بافت تاریخی شهر بندرلنگه، قلعه بسیار زیبای بندرمغویه و قلعه روستای قلات در بخش شیبکوه که مشرف بر سواحل زیبای این روستا و بر روی کوه واقع است، بخشی از آن هاست.
بنظر می رسد تجربه موفق حفاظت و استفاده از فرصت جذب گردشگر به بناهای قدیمی همچون خانه فکری بندرلنگه و یا بافت تاریخی بندرکنگ، می تواند مشوق خوبی برای مسئولین و چه بسا سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احیای قلعه ها و بناهای در معرض خطر نام برده شده، باشد.
بجاست مسئولین شهرستان بندرلنگه و استان هرمزگان بالاخص نماینده غرب هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و همچنین فرماندار و شهردار بندر لنگه به همراه میراث فرهنگی شهرستان در این زمینه پیگیری ها را جهت تنظیم و اجرای یک برنامه جامع، هرچه سریع تر آغاز نمایند. این برنامه جامع می تواند با مشارکت معتمدین و دانشگاهیان منطقه و همچنین فعالین فرهنگی و اجتماعی تدوین شود و در مرحله اجرا نیز از ظرفیت ایشان بهره گیری لازم بعمل آید
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰