خب جناح کجا بندر آفتاب کجا… ??? تفاوت زمین و آسمان.مطمئن باش این دولت این همه هزینه الکی نمیکنه..مطمئن باش داش احمد جباری اجازه نمیده چون آقا بستکیه بهش اجازه نمیده..از لحاظ خطر هم دست کمی از اون گردنه نداره..ببخشید دیگه همین? :sorry:? آها یادم رفت بعضی ها هم دوست دارند زمینشون قیمت بگیره با افتتاحی که هیچوقت نمیشه :laugh:? ? :smiley_confused1: :laugh: :s_hi: :s_hi: :a102:
توسعه بزرگترین میدان گازی مستقل کشور در همجواری بخش جناح واهمیت روزافزون راه خور
جناح آنلاین: جزیره کیش . . . نگین خلیج فارس . . . جزیره ای که با شنیدن نام آن ساختمان های شیک،خیابان های تمیز،ساحل زیبا و مسائلی از این دست را در ذهن شنونده تداعی می کند.منطقه آزاد کیش یکی از پررونق ترین جزایر جنوبی ایران به شمار می رود و شرایط مناسبی را
جناح آنلاین: جزیره کیش . . . نگین خلیج فارس . . . جزیره ای که با شنیدن نام آن ساختمان های شیک،خیابان های تمیز،ساحل زیبا و مسائلی از این دست را در ذهن شنونده تداعی می کند.منطقه آزاد کیش یکی از پررونق ترین جزایر جنوبی ایران به شمار می رود و شرایط مناسبی را برای تجار و سرمایه داران برای سرمایه گذاری فراهم آورده و علاوه بر این همه ساله انبوهی از گردشگران داخلی و خارجی از این جزیره زیبا دیدن می کنند.اما شاید خیلی از مردم این منطقه هم ندانند که یکی از مهم ترین ذخائر خدادادی کشور زیر پای آنها واقع شده است.
میدان گازی کیش به عنوان بزرگترین میدان گازی مستقل کشور و دومین میدان گازی بزرگ خلیج فارس در زیر خشکیهای این جزیره واقع است. ذخیره این میدان بیش از ۷۰ تریلیون فوت مکعب برآورد شده و کارشناسان معتقدند احتمال اینکه با تحقیقات بیشتر به دو برابر این میزان نیز برسند وجود دارد.حجم میعانات گازی میدان نیز حدود ۵۱۴ میلیون بشکه تخمین زده شده و پیشبینی می شود روزانه حدود ۳ تا ۵ میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان تولید شود.
عملیات شناسایی پتانسیل هیدروکربوری این میدان برای اولین بار در سال ۱۹۶۸ میلادی توسط شرکت خارجی اسکو انجام شد که راه به جایی نبرد تا اینکه در سال ۱۳۸۳ با حفر چاه های اکتشافی، این میدان کشف شد و از سال ۱۳۸۶ عملیات توسعه ای آن آغاز گردید.
قرار است ذخائر میدان بزرگ گازی کیش،پس از انتقال از راه دریا ،به نزدیک ترین خشکی منتقل شود.بندر تازه تاسیس آفتاب در مجاورت روستای گرزه واقع در غرب بندر چارک (مرکز بخش شیبکوه) ، محل توسعه این میدان بزرگ خواهد بود. حفاری چاه های توسعه ای،احداث پالایشگاه و نیروگاه برق ۲۰۰ مگاواتی و اجرای خطوط انتقال میدان ، ساخت جاده و آبشیرین کن و . . .? از جمله طرح های توسعه ای و خدماتی میدان کیش خواهد بود.
رونق اقتصادی غرب هرمزگان و به تبع آن اشتغالی که برای جوانان منطقه فراهم خواهد شد یکی از دهها مزیت توسعه این میدان بزرگ خواهد بود و اگر بگوییم که در آینده ای نه چندان دور عسلویه کوچکی در همجواری ما متولد خواهد شد و نبض اقتصادی کشور را در دست می گیرد مطلب گزافی نگفته ایم.
می دانیم که شهرهای غربی استان هرمزگان سالهای سال است که در یک حالت رکود از لحاظ اقتصادی و تجاری به سر می برند.شاید توسعه این میدان گازی و پیامدهای اقتصادی مثبت آن ، اشتغال زایی و ریزش سرمایه به این منطقه را باعث شود و بتواند موتور محرکی برای توسعه زیربنایی این منطقه و مناطق همجوارش شود.
با عنایت به همسایگی بخش جناح و بخش شیبکوه و در دست مطالعه بودن میدان گازی سفید در منطقه جناح و توسعه میدان گازی بزرگ کیش در شیبکوه ، وجود یک راه ارتباطی و با کیفیت بین این دو بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.راه خور جناح که باعث کاهش قابل توجه فاصله مراکز دو بخش(از ۱۲۰کیلومتر به ۴۷ کیلومتر) و همچنین تعداد نقاط حادثه خیز می شود به عنوان بهترین گزینه مطرح است که می تواند یکی از مسیرهای ارتباطی و خدماتی این میدان باشد.
با توجه به توضیحات بالا و محاسن مهمی که از راه خور سراغ داریم تکمیل احداث این راه بیش از پیش حیاتی به نظر می رسد چراکه وجود یک مسیر ایمن و باکیفیت ، می تواند در توسعه متقابل شهرستان های بستک و بندرلنگه نقش مهمی را ایفا نماید. هرچند که تغییر کاربری این راه توسط شرکت گاز برای رد کردن خط لوله ۵۶ اینچی خط هفتم سراسری نگرانی هایی را در مورد ساخت جاده در این مسیر به وجود آورده است اما جا دارد مسئولین ذیربط ترتیبی اتخاذ دهند که با انجام اقدامات لازم ، رد شدن این خط لوله خللی در احداث جاده وارد ننماید که این امر مستلزم پیگیری مسئولین و همکاری شرکت گاز و پیمانکار مربوطه خواهد بود .
مسیر راه خور جناح یکی از قدیمی ترین راه های منطقه به شمار می رود که از شهر جناح در شهرستان بستک آغاز و در روستای مراغ شهرستان بندرلنگه به پایان می رسد و ضمن کم کردن نقاط حادثه خیز ، در کوتاه کردن مسیر شهرستان های بستک و لارستان به خلیج فارس از اهمیت بالایی برخوردار است .در این مسیر علاوه بر خط انتقال گاز ۵۶ اینچی خط هفتم سراسری ، خط انتقال برق جناح-شیبکوه به مقصد جزیره کیش? و در آینده نزدیک طرح آبرسانی چارک-جناح-بستک نیز اجرا خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
[quote=’sadaf link’ dateline=’1382388402′]
خب جناح کجا بندر آفتاب کجا… ??? تفاوت زمین و آسمان.مطمئن باش این دولت این همه هزینه الکی نمیکنه..مطمئن باش داش احمد جباری اجازه نمیده چون آقا بستکیه بهش اجازه نمیده..از لحاظ خطر هم دست کمی از اون گردنه نداره..ببخشید دیگه همین? :sorry:? آها یادم رفت بعضی ها هم دوست دارند زمینشون قیمت بگیره با افتتاحی که هیچوقت نمیشه :laugh:? ? :smiley_confused1: :laugh: :s_hi: :s_hi: :a102:
[/quote]
دوست عزیز.با باز شدن راه خور فاصله تا بندرآفتاب حدود ۷۵ کیلومتر خواهد بود.این فاصله آنچنان زیاد نیست که شما میگین زمین تا آسمون.همین الانش هم با فاصله ۱۲۰ کیلومتری تا دریا از شهرهای پس کرانه ای خلیج فارس و نزدیک به دریا به حساب میایم!شهرهایی که چندبرابر ما با دریا فاصله دارند ادعای کدخدایی خلیج فارس دارند و اونوقت ما بغلدست دریا هستیم و قدرشو نمیدونیم! ناگفته نمونه که خود ساحل نشینا هم قدرشو نمیدونن!
ما در مورد یکی از منابع عظیم گازی کشور داریم صحبت می کنیم نه یک منطقه عادی.شما نگاه کنید شهرها و استان های مجاور عسلویه سر این شهر چه کارها که نمیکنند!! تاثیرات تاسیسات عسلویه تا شعاع زیادی از مناطق اطرافش رو دربرگرفته و درآمدآوریش برای مردم بسیاری از شهرهای منطقه مفید بوده.
ضمنا این فاصله تا تاسیسات میدان کیش میتونه یک فاصله خوب برای ما باشه چون در عین فاصله کم تا اون منطقه که می تونیم از فوایدش استفاده کنیم اونقدر دور هم هستیم که مضراتش به ما نرسه!! همیشه سود بردن از یک طرح مستقیم نخواهد بود.شاید سود غیرمستقیم بسیار بیشتر از مستقمیش باشه.شما نگاه کنید همین عسلویه خود شهرش از لحاظ زندگی کردن خیلی وضعش خوب نیست اما شهرهای اطراف مثل لامرد و مهر و کنگان و پارسیان و …. به طور غیرمستقیم دارن بهترین استفاده ها از این شهر میبرن.
در مورد هزینه اتفاقا دولت به نفعشه که هزینه کنه.چونکه هزینه ده میلیارد دلاری برای توسعه این میدان ظرف کمتر از ۵ سال مستهلک میشه و اتفاقا دولت برای بهره برداری سریع از این میدان برنامه ریخته و قصد داره بخشی از گاز تولید شده این میدان رو به خط لوله گاز هفتم سراسری(همون لوله ای که از مجاورت جناح هم رد شده) تزریق کنه تا بتونه گاز شهرهای جنوبی رو تامین کنه و یک بخش دیگه رو هم به کشور عمان صادرات کنه.
از لحاظ خطر هم من دقیقا متوجه نشدم کدوم گردنه رو میگین؟ اگه منظورتون گردنه های مسیر کنونی با راه خوره که فکر کنم همین براتون کافی باشه که راه خور ۲۴۰ پیچ مسیر کنونی رو به ۴۰ پیچ و ۳۰ گردنه خطرناک رو به صفر کاهش میده.
یک نکته فقط بگم!!!
زیاد خوشبین نباشیم!!!
شما مثال شهر های اطراف عسلویه زدین.
والا به شخصه که اون ورا میرم هر سال!!!هیچ سودی نداشته براشون!!!!!عسلویه کنارشونه ولی نه خود عسلویه و حتی شهر های اطراف هیچ سودی نبردن!!!قبلا هم گفتم…..فقط هوا الوده شده
غیر بومی ها ریختن و با کار هاشون بومیها رو ناراحت میکنن!!!!تازه از نظر ساخت و سازم هیچ پیشرفتی مشاهده نشده ……کلا راحت بخوام بگم به قول بچه ها گفتنی…بسیار شهر های لهی تشریف دارن!!!!
خلاصه سرتون رو درد نیارم….
امیدوارم حرفای آقای شجاعی درست باشه ولی به شخصه میگم نیست!!!
البته آرمین باید در نظر داشت که سرنوشت اونها حتما سرنوشت ما هم نخواهد بود. اصلا هدف این مطلب اینه که مسئولین و مردم رو نسبت به این موضوع حساس کنه و اون مزیت هایی که میشه بدست آورد رو گوشزد کرده و برشمرده. حالا اگه به سرنوشت اونها دچار شدیم از بدبختی خود ماست و اگر نهم اینگونه مطالب تا حدی تاثیرگذار بوده.
یه مشکل جدید هم بوجود آمده که میخواد ۱۰۰کیلومتر مربع مرز هرمزگان و عسلویه رو بدن به فارس . اگه چنین بشه هرمزگان ادعای خیلی کمتری میتونه داشته باشه چه نسبت به پارس جنوبی, چه نسبت به صنایع انرژی بر پارسیان و… و همه اینا بر منطقه تاثیر خواهدگذاشت
[quote=’ArmenA link’ dateline=’1382395283′]
یک نکته فقط بگم!!!
زیاد خوشبین نباشیم!!!
شما مثال شهر های اطراف عسلویه زدین.
والا به شخصه که اون ورا میرم هر سال!!!هیچ سودی نداشته براشون!!!!!عسلویه کنارشونه ولی نه خود عسلویه و حتی شهر های اطراف هیچ سودی نبردن!!!قبلا هم گفتم…..فقط هوا الوده شده
غیر بومی ها ریختن و با کار هاشون بومیها رو ناراحت میکنن!!!!تازه از نظر ساخت و سازم هیچ پیشرفتی مشاهده نشده ……کلا راحت بخوام بگم به قول بچه ها گفتنی…بسیار شهر های لهی تشریف دارن!!!!
خلاصه سرتون رو درد نیارم….
امیدوارم حرفای آقای شجاعی درست باشه ولی به شخصه میگم نیست!!!
[/quote]
به نظر من اینکه هیچ سودی نداشته براشون به هیچ وجه درست نیست.درسته ضررهایی هم داشته اما بدون سود هم نبوده.وگرنه عسلویه ای که? اواخر دهه هفتاد روستایی بیشتر نبوده الان بهترین جاده ها و اسکله و فرودگاه و .. . . رو براش ساختن.من فقط خلاصه به شما بگم که سالانه میلیاردها تومان از طرق مختلف از جمله اشتغال و زیرساخت هایی که براشون فراهم شده ، داره به جیب مردم منطقه و بخصوص استان بوشهر میره.اگر اینطور نبود که استان ها سر این شهر دعوا نداشتند!! شما اگه هر شغلی که برای هر نفر ایجاد شده که به طور متوسط بالای یک میلیون حقوقشه را در تعداد نفرات شاغل ضرب کنید خودش یک مبلغ کلان بدست میاد که به جیب مردم میره.همین صنایع انرژی که در پارسیان و لامرد و? . . . ایجاد شده و قدرت گرفتن و مهم شدن این شهرها در معادلات سیاسی منطقه یکی از دلایلش وجود عسلویه است . ضمنا به طور مستقیم و غیرمستقیم همین امکاناتی که برای خدمات دهی استفاده میشه باعث میشه رونق در شرکت ها و کسبه ایجاد بشه.جاده? هم که بهترین ها رو براشون ساختن.حتی دوبانده شدن مسیر عسلویه تا بندرعباس که با بالای دویست میلیارد تومان هزینه ساخته میشه پنجاه درصدش رو شرکت نفت میده و خیلی موارد دیگه از حوصله بحث خارجه.
البته یه نکته رو هم بگم خود این شرکت نفت به این زیرساخت ها نیاز داره و در کنار استفاده اونها مردم هم دارن از این امکانات استفاده میبرن.شاید حق مردم این منطقه خیلی بیشتر از اینها هم باشه ولی خوب همینش هم غنیمته!!
اونچیزی که مهمه و قبلا هم گفتم اینه که خوبی طرح هایی مثل میدان کیش در اینه که ما میتونیم از سودش مثل اشتغالش و رونق شرکت های فعال در منطقه استفاده کنیم و ضررهاشو نداشته باشیم. به شخصه کلیت توسعه این میدان رو بیشتر به نفع خودمون میدونم تا توسعه میدان سفید که به جناح نزدیکه.شاید اگر این میدان رو توسعه بدن ضررهایی که شما گفتید نصیب ما هم بشه.
در بازدید وزیر نفت از میدان گازی کیش مطرح شد
تولید زودهنگام از بزرگترین میدان گازی مستقل کشور تا پایان امسال
شانا _ گروه نفت: مجری طرح توسعه میدان گازی کیش با اشاره به تاکید وزیر نفت بر آغاز تولید زودهنگام از این میدان گفت: تلاش می شود تولید زودهنگام گاز از این میدان به میزان روزانه ١٠٠ میلیون فوت مکعب گاز تا پایان امسال انجام شود.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش در گفت و گو با خبرنگار شانا با اشاره به نخستین بازدید بیژن زنگنه از این طرح بزرگ گازی در روز گذشته (٥ آبان) تصریح کرد: مهندس زنگنه ضمن تاکید بر ضرورت آغاز تولید زودهنگام از میدان گازی کیش با در مدار قرار گرفتن چند چاه، دستور دادند که اقدام های لازم برای رفع مشکلات و موانع توسعه این میدان در حوزه های دیگر نیز انجام شود.
همایون کاظمینی در باره آمادگی شرکت متن برای تولید زودهنگام گاز از این میدان بزرگ گازی گفت: حفاری ١٢+١ حلقه چاه به صورت دسته ای انجام و هم اکنون وارد مخزن شده ایم و پس از راندن رشته تکمیلی چاه ها آماده بهره برداری خواهد شد.
تولید زودهنگام روزانه ١٠٠ میلیون فوت مکعب گاز برای تامین گاز منطقه کیش
وی با بیان این که برای تولید زودهنگام دو تا سه حلقه چاه در مدار تولید قرار خواهد گرفت، افزود: گاز مورد نیاز نیروگاه جزیره کیش بوسیله ٢ حلقه از چاه های این میدان تامین خواهد شد؛ این در حالی است که توان تولید یکی از چاه ها برای تامین انرژی منطقه کیش کفایت می کند و چاه دیگر در حالت آماده باش قرار خواهد گرفت و? در صورت تعمیر یا توقف تولید چاه اول، چاه دوم روند تامین گاز شبکه را بدون وقفه ادامه خواهد داد.
کاظیمنی گفت: در تلاش هستیم تا پایان امسال به تولید زودهنگام در میدان گازی کیش دست یابیم.
وی با اشاره به این که هر چاه از میدان گازی کیش توان تولید روزانه حدود ١٠٠ میلیون فوت مکعب گاز را دارد، افزود: برای تولید زودهنگام باید خط لوله ای از کلاستر A یا B میدان کیش تا ایستگاه تقویت فشار کشیده شود.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش با بیان این که سرمایه گذاری لازم از سوی شرکت ملی نفت ایران برای تولید زودهنگام گاز از این میدان بزرگ گازی انجام شده است، با تاکید وزیر نفت امیدواریم اقدام های مقتضی برای بهره برداری هر چه سریعتر از میدان انجام شود.
کاظمینی به بیان این که طرح توسعه میدان گازی کیش، در سه فاز انجام می شود، تصریح کرد: بر اساس دستور وزیر نفت، آغاز تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان نیز در دستور کار? و در این زمینه بازنگری های لازم در دست اجرا است.
بر پایه این گزارش، طرح توسعه میدان گازی کیش، به عنوان بزرگترین میدان گازی مستقل کشور در سه فاز با هدف انتقال گاز تولیدی از این میدان بوسیله خطوط لوله زیرزمین و دریایی و انتقال گاز ترش به پالایشگاه گاز (واقع در منطقه گرزه) همچنین فرآورش گاز ترش در پالایشگاه برای تولید گاز سبک برای صادرات و یا مصارف داخلی کشور در دست اجرا است.
ذخیره میدان گازی کیش طبق بررسی های اولیه حدود ٦٦ تریلیون فوت مکعب و میعانات گازی آن حدود ٥١٤ میلیون بشکه برآورد میشود که در اعماق ٤ هزار و ٤٠٠ متری در زیر جزیره کیش قرار دارد.
با توجه به مطالعات اولیه، احتمال داده میشود روزانه حدود ٣ تا ٥ میلیارد فوت مکعب گاز از میدان گازی کیش تولید شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 6 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۶