۹ام تير ۱۳۸۸، ۱۴:۱۵
يك موضوعی كه چند وقتیه فكر من رو به خودش مشغول كرده، استفاده جوش شيرين ( ?بيكربنات سديم ) در نان هایی است كه هر روزه بر سر سفره هايمان می خوريم ، است. در اينجا ابتدا ضرر و فوايد جوش شيرين ذكر می كنم و سپس به ادامه موضوع می پردازم.
فوايد جوش شيرين، در يك كلام اصلا برای استفاده خوراكی نيست و بيشتر برای شستشو می باشد. البته در درمان تبخال نيز موثر است.
اما ضرر هایی كه واقعا جای تامل دارد ?در ادامه خواهم گفت. البته من می خواستم منبعی در اختيار شما قرار دهم كه ديدم در ويكيپديا آن را ماده ای بی ضرر نام برده و عين همان مطلب را در آدرس ( اينجا كليك كنيد ) پيدا كردم و در ادامه آن ضرر های آن آمده است. فقط منظور از بی ضرر بودن آن كشنده نبودن آن بوده است در صورتی كه به دليل ضرر های ان وزارت بهداشت استفاده آن در نانوایی ها را ممنوع كرده گرچه باز هم استفاده می شود كه نشان از عدم رسيدگی است.
اما ضررهای آن به صورت خيلی مختصر :
1- متخصصان بروز کمخونی، ریزش مو، مشکلات گوارشی و پوکی استخوان را شایعترین عوارض مصرف جوششیرین در پخت نان با استفاده از جوش شيرين میدانند.
2- علاوه بر همه این مشکلات مصرف این ماده در نان احتمال عقبماندگی ذهنی و کاهش بهره هوشی در کودکان و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی را در بزرگسالان افزایش میدهد.
نكته : نانی كه با استفاده از جوش شيرين پخته شده به سرعت خشک میشود و ظاهری ناپخته با طعم نامطلوب دارد.
خوب با اين توصيفات سراغ نانوایی های شهر خودمان می آييم.
من در اينجا نامی نمی برم و قضاوت را به خود شما و پيگيری را از خانه بهداشت انتظار دارم.
می دانيد كه نانی كه از جوش شيرين استفاده شده، با رنگ و رو و مردم پسند است. و نانی كه با جوش شيرين درست نشده ، كمی تيره رنگ و مردم فكر می كنند كه نانوا نابلد و كمی نان را سوزانده است. در اين ميان من خودم هم در نانوایی بودم و نانوا از ديگر نانوایی ها مسخره می كرد و می گفت كه نانی كه آنان می پزند كه نان نيست، اين نان را با ان مقايسه كن. مردم هم كه چندان اطلاعی از ضرر و زيان جوش شيرين اطلاعی ندارند، حرف او را تصديق كردند. اما من همان وقت در دلم به او خنديدم و گفتم من كه می دانم چقدر جوش شيرين در خمير نانت می ريزی، تا مجبور نشوم طرف نانوایی ات هم نمی ايم. البته اينها را همه در دل گفتم ?;D
خلاصه اون فكر می كرد با اين كارش مشتری جذب می كنه و در صورتی كه مردم اگر آگاه باشند و اطلاع پيدا كنند، ديگر خود قضاوت خواهند كرد.
من با اينكه نمی خواهم خدایی نكرده به كسی بر بخورد، اما نمی توانم اين ضرر و زيانی كه بعضی ( تاكيد می كنم بعضی ) از نانوایی ها به مردم می زنند تحمل كنم و شديدا خواستار برخورد قاطع هستم. چرا كه نمی توان اختلال در رشد جوانان و نوجوانان ( آيا می دانيد برای جبران مصرف مقدار ناچيز جوش شيرين بايد 2 ليوان شير تازه نوشيد؟ با اين وصف به صف شير به اين موضوع مراجعه كنيد و از آن طرف مصرف اين نان ها چطور زحمت منتظر ماندن در صفها را هدر می دهد )، عقب ماندگی ذهنی در كودكان ( حالا عقب ماندگی هم كه نباشه، ولی اختلال ايجاد می كنه ) ، بيماری های قلبی مردم كه حتی تو شهر جناح هم كم نيست، رو به خاطر كسب و كاری كه می تونست سالم تر باشد، رو ناديده گرفت.
حالا ما كه سال ها از اين نان ها خورديم با اينكه نبايد اين طور پخته می شد و ضررش را هم ديديم، اما جلوی ضرر را هر وقت بگيری خوبه. هدف من تنها از نوشتن اين مطلب ، افزايش تاپيك های اين سايت نبوده و واقعا پيگير هستم و ان شاء الله كه به نتيجه بريسم.
اميدوارم شما نيز با نظراتتون ما رو ياری كنيد.
فوايد جوش شيرين، در يك كلام اصلا برای استفاده خوراكی نيست و بيشتر برای شستشو می باشد. البته در درمان تبخال نيز موثر است.
اما ضرر هایی كه واقعا جای تامل دارد ?در ادامه خواهم گفت. البته من می خواستم منبعی در اختيار شما قرار دهم كه ديدم در ويكيپديا آن را ماده ای بی ضرر نام برده و عين همان مطلب را در آدرس ( اينجا كليك كنيد ) پيدا كردم و در ادامه آن ضرر های آن آمده است. فقط منظور از بی ضرر بودن آن كشنده نبودن آن بوده است در صورتی كه به دليل ضرر های ان وزارت بهداشت استفاده آن در نانوایی ها را ممنوع كرده گرچه باز هم استفاده می شود كه نشان از عدم رسيدگی است.
اما ضررهای آن به صورت خيلی مختصر :
1- متخصصان بروز کمخونی، ریزش مو، مشکلات گوارشی و پوکی استخوان را شایعترین عوارض مصرف جوششیرین در پخت نان با استفاده از جوش شيرين میدانند.
2- علاوه بر همه این مشکلات مصرف این ماده در نان احتمال عقبماندگی ذهنی و کاهش بهره هوشی در کودکان و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی را در بزرگسالان افزایش میدهد.
نكته : نانی كه با استفاده از جوش شيرين پخته شده به سرعت خشک میشود و ظاهری ناپخته با طعم نامطلوب دارد.
خوب با اين توصيفات سراغ نانوایی های شهر خودمان می آييم.
من در اينجا نامی نمی برم و قضاوت را به خود شما و پيگيری را از خانه بهداشت انتظار دارم.
می دانيد كه نانی كه از جوش شيرين استفاده شده، با رنگ و رو و مردم پسند است. و نانی كه با جوش شيرين درست نشده ، كمی تيره رنگ و مردم فكر می كنند كه نانوا نابلد و كمی نان را سوزانده است. در اين ميان من خودم هم در نانوایی بودم و نانوا از ديگر نانوایی ها مسخره می كرد و می گفت كه نانی كه آنان می پزند كه نان نيست، اين نان را با ان مقايسه كن. مردم هم كه چندان اطلاعی از ضرر و زيان جوش شيرين اطلاعی ندارند، حرف او را تصديق كردند. اما من همان وقت در دلم به او خنديدم و گفتم من كه می دانم چقدر جوش شيرين در خمير نانت می ريزی، تا مجبور نشوم طرف نانوایی ات هم نمی ايم. البته اينها را همه در دل گفتم ?;D
خلاصه اون فكر می كرد با اين كارش مشتری جذب می كنه و در صورتی كه مردم اگر آگاه باشند و اطلاع پيدا كنند، ديگر خود قضاوت خواهند كرد.
من با اينكه نمی خواهم خدایی نكرده به كسی بر بخورد، اما نمی توانم اين ضرر و زيانی كه بعضی ( تاكيد می كنم بعضی ) از نانوایی ها به مردم می زنند تحمل كنم و شديدا خواستار برخورد قاطع هستم. چرا كه نمی توان اختلال در رشد جوانان و نوجوانان ( آيا می دانيد برای جبران مصرف مقدار ناچيز جوش شيرين بايد 2 ليوان شير تازه نوشيد؟ با اين وصف به صف شير به اين موضوع مراجعه كنيد و از آن طرف مصرف اين نان ها چطور زحمت منتظر ماندن در صفها را هدر می دهد )، عقب ماندگی ذهنی در كودكان ( حالا عقب ماندگی هم كه نباشه، ولی اختلال ايجاد می كنه ) ، بيماری های قلبی مردم كه حتی تو شهر جناح هم كم نيست، رو به خاطر كسب و كاری كه می تونست سالم تر باشد، رو ناديده گرفت.
حالا ما كه سال ها از اين نان ها خورديم با اينكه نبايد اين طور پخته می شد و ضررش را هم ديديم، اما جلوی ضرر را هر وقت بگيری خوبه. هدف من تنها از نوشتن اين مطلب ، افزايش تاپيك های اين سايت نبوده و واقعا پيگير هستم و ان شاء الله كه به نتيجه بريسم.
اميدوارم شما نيز با نظراتتون ما رو ياری كنيد.