ملاحظاتی پیرامون تصادفات مداوم در شهر جناح » خانواده ها، مشکلات ترافیکی یا شورا و شهرداری؛ نقش کدام عوامل پررنگ است؟!

در ماه های اخیر تصادفات منجر به جرح شدید و فوت در شهر جناح افزایش یافته است.
به گزارش جناح آنلاین در ماه های اخیر تصادفات منجر به فوت و جرح شدید در سطح خیابان ها و بلوارهای شهر جناح افزایش یافته و این امر نگرانی عمومی مردم را در پی داشته است.
اما این معضل به دلایل و زمینه های مختلفی بستگی دارد که باید تواماً از جانب خانواده ها و مسئولین شهر و شهرستان مورد توجه قرار گیرد. این روزها در گروه ها و محافل عمومی شهر جناح مردم در حال گفتگو در این خصوص و اشاره به دلایل و عوامل این وضعیت هستند که در ادامه به بعضی از این عوامل اشاره خواهیم کرد.
فرهنگ رانندگی و مواظبت خانواده ها
بدون شک در صدر همه عوامل باید به فرهنگ رانندگی و لزوم مواظبت بیشتر خانواده ها اشاره کرد. همه ما شاهدیم بسیاری از جوانان با خودروهای سواری با سرعتهایی بسیار وحشتناک درحال رانندگی دطر معابر شهر و بلوارها (بخصوص بلوار شادروان فاروق عباسی به سمت کهتویه) هستند. چه کسی باید این بدفرهنگی در رانندگی را کنترل نماید؟ آیا صرف مطالبه حضور پلیس و برخورد قضایی که از جانب برخی خانواده ها مطرح میگردد، کافیست؟
آیا جا ندارد خانواده ها که به خوبی از حرکات فرزندان خود آگاهند و گلایه ها و شکایت های دلسوزانه همشهریان را دریافت میکنند ، به کنترل فرزندان بپردازند؟
اما معضل تنها به رانندگی ناهنجار و خطر آفرین خودروهای سواری برنمیگردد. به کرات شاهدیم موتورسواران نوجوان که هنوز توانایی بدنی کنترل موتورسیکلت را هم ندارند ، بدون کلاه ایمنی ، با سرعت بسیار بالا ، خوابیده بر موتور درحال رانندگی در معابر بویژه بلوار شادروان فاروق عباسی هستند. جدای از اینکه این راکبان مشخص، جان خود را به خطر می اندازند، برای تمام عابرین پیاده و سواره مسیر یک خطر جدی و آنی تلقی میشوند.
در هردو این موارد مطالبه حضور مسئولانه، ایجابی و فرهنگمدارانه پلیس راهنمایی و رانندگی برای کنترل ناهنجاری ها بجا و منطقیست و انتظار می رود با ورود فرماندار و مسئولین ذیربط این مهم انجام شود؛ اما هرگز کافی نخواهد بود. برای کنترل بهتر، عمیق تر و دائمی تر این معضل باید مدارس، خانواده ها، باشگاه های ورزشی، مساجد و … نیز به میدان بیایند و به مدیریت فضای ذهنی و هیجانات این جوانان و نوجوانان بپردازند.
خانواده ها باید توجه نمایند که در جان باختن ها، صدامات وارده به جوانان و نوجوانان و همچنین خطراتی که از محل رانندگی های ناهنجار آنها به دیگر شهروندان میرسد مسئول هستند و این مسئولیت سنگین با هیچ توجیهی قابل رفع نیست. این مسئولیت والدین از در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه تا عدم کنترل رفتار آنها در هنگام رانندگی ، تداوم دارد و نیازمند وسواس و حساسیت ویژه است.
تعلل ها در نصب سرعتگیر و انسداد بریدگیها
در مورد حوادث رانندگی، ارتقا استانداردهای ترافیکی و بهره گیری از عوامل کنترل سرعت در معابر نیز ضرورت دارد که به مسئولیت مدیران شهری بازمیگردد.
واقعیت این است که در شهر جناح طی سالهای اخیر ایده نصب دوربین های کنترل سرعت به جای نصب سرعتگیر پیگیری شده است. اما منطقی تر استفاده توامان از ظرفیت دوربین ها و نصب سرعت گیرهای استاندارد خواهد بود.
جای سوال اینجاست که تاکنون باوجود تمرکز برنامه ها بر نصب دوربین های کنترل سرعت ، اما همچنان پس از نزدیک به دو سال هنوز ۲ دوربین نصب شده در محدوده فرماندهی انتظامی و سه راهی پرچم به سامانه های پلیس متصل نشده اند. درواقع شهر ما در این مدت در انتظار امکاناتی بوده که ازقضا مورد پیگیری مناسبی قرار نگرفته است.
در کنار این، انسداد بعضی از بریدگی های پرتعداد موجود در بلوارهای حاج منصور عباسی، امام خمینی ره و شادروان فاروق عباسی (تا کهتویه) بویژه آنها که در قوس و پیچ قرار دارند، یک ضرورت به حساب می آید.
حسب اطلاع جناح آنلاین، انسداد بعضی از این دوربرگردان ها به تصویب شورای ترافیک شهرستان نیز رسیده است لذا هرگونه تعلل در این خصوص یا باید با ارائه راهکارهای عملی جایگزین همراه باشد و یا غیر قابل توجیه است.
لازم به ذکر است این مهم در روزهای ابتدایی سال جاری نیز به صورت مکتوب به اعضای شورا و شهردار پیشنهاد شده است تا به طور مشخص برای محدوده پرخطر پل اتخان تا سه راهی پرچم ، در قدم اول با احداث موقت سرعت گیر استاندارد در باند جنوبی و در نهایت طراحی و اجرای یک فلکه در محدوده سه راهی پرچم، خطرات بریدگی ها به حداقل برسد.
جهت کنترل بهتر ترافیک در خصوص دیگر بریدگی ها و دوربرگردان ها نیز می بایست اقدامات فنی و کارشناسی جهت کاهش تعداد این نقاط خطر آفرین صورت پذیرد.
نیاز به اصلاح فوری تقاطع ها، نقاط حادثه خیز سطح شهر و بازنگری در شیوه تأمین پارکینگها
در شهر جناح بسیاری از تقاطع ها در نقاط مختلف شهر نیازمند اصلاح کارشناسانه و فنی هستند. تقاطع جنوب موزه، تقاطع روبروی بوتیک مدروز، چهارراه شمال بازارچه میوه و تره بار مشهور به تقاطع چه کنم، محدوده روبروی فروشگاه شهروند و… از آن جمله اند. در خصوص محدوده فروشگاه شهروند ذکر این نکته ضروریست که این مورد نیز در ابتدای سال جاری به صورت مکتوب به شورا و شهرداری منعکس شده است. تعریض این نقطه از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست و علت معطلی چند ساله آن جای سوال جدیست.
درحالیکه نقاط مورد اشاره در بند فوق هرکدام نیازمند کار فنی و کارشناسی توسط کارشناسان حوزه ترافیک و حمل و نقل و ارائه پیشنهادات عملی هستند، اما در سالهای اخیر اقدامات شهرداری تنها به احداث چند سرعتگیر در محدوده داخلی شهر و نصب چراغ های چشمکزن خلاصه شده است. این وضعیت نیازمند بازنگری و اقدامات سریع است چرا که این موضوع با سلامت و ایمنی شهروندان ارتباط دارد و تعلل در آن پذیرفتی نیست.
جدای از این، موضوع نحوه تامین پارکینگ بناهای تجاری در سطح شهر بویژه در بلوار امام خمینی (ره) به عنوان یکی از چالش ها در تصادفات اخیر، قابل توجه و تامل است. در سالهای اخیر پارکینگ در ساخت و ساز های تجاری به جای جلو ساختمان، از بخش داخلی آن تامین شده است. این موضوع باعث شده است پارکینگ های تامین شده یا صرفا مورد استفاده مالک قرار گیرد، و یا اساسا از استفاده خارج شود و نهایتا شاهد ایجاد خطر در رفت و آمد وسایل نقلیه «پارک شده، درحال خروج از پارکینگ و درحال عبور» در روبروی مکان های تجاری واقع در بلوار امام خمینی باشیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰